Ignifugarea, mai bine sa previi decat sa combati!

Ce reprezinta procesul de ignifugare?
Ignifugarea reprezinta o procedura prin care un material este tratat cu solutii ignifuge pentru  a se reduce riscul producerii unui incendiu. Ignifugarea nu exclude aprinderea, insa cu ajutorul ei este imbunatatit considerabil comportamentul materialului la foc.Desi ignifugarea este o metoda extrem de eficienta impotriva incendiilor, nu trebuie sa fie excluse si alte metode de protectie impotriva focului: mijloace de prima interventie,  sisteme de stingere, instalatii electrice, instalatii de aerisire, sisteme de tevi.Daca doriti sa apelati si sa incercati tratamentul de ignifugare puteti apela cu incredere la firma www.servicii-ignifugare.ro , Aceasta echipa va poate indeplini toate cerintele si se va ridica la standardele dumneavostra, avand certificate de specialisti in domeniu.

Cum se executa procedura de ignifugare?

     1.   Primul pas este pregatirea suprafetelor ce urmeaza a fi ignifugate: inainte de aplicarea primului strat de substante ignifuge este necesara curatarea suprafetelor (de praf, vopsea, impuritati). Dupa curatare se trece la corectarea imperfectiunilor (noduri, fisuri, crapaturi) prin chituire. 
     2.   Aplicarea primului strat: acest pas se realizeaza la o temperatura a aerului de 10 grade Celsius, si umiditate de 60%. Aceste valori variaza in functie de tipul suprafetei care urmeaza sa fie tratata. 
     3.   Aplicarea celui de-al doilea strat, la 24 de ore dupa aplicarea primului strat.De ce sa apelati la o firma de ignifugare?

In cazul unui incendiu veti reduce pierderile materiale, chiar daca ignifugarea nu exclude aparitia unui incediu, pagubele vor fi minimalizate.Inainte de ignifugare,  in special pentru lemn se realizeaza si tratamente  insecto-fungicide. Aceste tratamente protejeaza lemnul de daunatori precum cariile, ciuperci (mucegai), sau alte microorganisme care degradeaza lemnul in timp.O lucrare de ignifugare poate reduce costurile la incheierea unei polite de asigurare a unui imobil, a unei cladiri.

Daca este realizata corect, ignifugarea, poate limita un potential incendiu la focarul initial, extinderea fiind impiedicata.In ce moduri se poate efectua o lucrare de ignifugare?

            1.    Ignifugarea prin imersie: adica prin scufundarea materialului in substante ignifuge, acest tip de metoda este una dintre cele mai eficiente metode. Actioneaza in profunzimea materialului, si este indicata in special pentru obiecte greu de dezasamblat.

            2.    Ignifugarea pensulara, sau prin pulverizare: in acest caz, doar suprafata materialului este tratata, la fel ca si in cazul ignifugarii prin imersie se aplica substante ignifuge.Pentru siguranta si pentru  evitarea unei catastrofe, ignifugarea trebuie intretinut in timp, si refacuta la perioade de timp bine stabilite de catre o firma specializata.

Trimiteți un comentariu